Международни компании с апетити към аржентинската реколта

Международни компании с апетити към аржентинската реколта
Louis Dreyfus Co. (LDC) придоби съоръжение за съхранение на зърнени и маслодайни семена в провинция Трили на Ла Пампа, Аржентина, което ще бъде готово да заработи със зърнени култури още през декември, след планирани подобрения и повторно активиране.

Съоръжението е с капацитет 1600 тона в силози и 40 000 тона в силозни чували. Заводът ще може да обработва значителни обеми зърнени и маслодайни през цялата година, казаха от LDC. Връзката му с железопътната линия Domingo Faustino Sarmiento ще улесни транспортирането на местна продукция до агропромишления комплекс на LDC в Дженеръл Лагос, Санта Фе, и неговия дълбоководен пристанищен комплекс в Баия Бланка, Буенос Айрес.

„Придобиването на това съоръжение представлява стратегическа инвестиция за по-нататъшно укрепване на дейностите на LDC в страната, поддържайки логистиката от полето до пристанището, благодарение на железопътната му свързаност и допълването с вече съществуващите структури на LDC в провинциите от Ла Пампа и Буенос Айрес “, каза Даниел Джулиано, мениджър запаси за Южна и Западна Латинска Америка в LDC.

Увеличеното присъствие на LDC в провинцията също ще осигури достъп на местните производители до цялото портфолио от интегрирани решения на компанията, включително логистични и финансови съоръжения, както и набор от разновидности на семена, торове и продукти за растителна защита, продавани под марките Macro Seed, Macro Fertil и Macro Protect от LDC.

Това е второто съоръжение в провинцията и 11-ото в цяла Аржентина за базираната в Нидерландия LDC.

Международният съвет по зърното (IGC) предвижда Аржентина да произведе 44 милиона тона соя, 16,6 милиона тона пшеница и 61 милиона тона царевица за пазарната 2023-24 година. В момента южноамериканската нация е най-големият износител на соево брашно в света.

Напиши коментар

Всички коментари минават през одобрение, преди да бъдат публикувани