В каква посока ще поемат пазарите?

В каква посока ще поемат пазарите?

Пазарите в последните показват колебливо развитие, а търговците стоят в изчакване на редица правителствени доклади, които трябва да бъдат публикувани до края на седмицата.

Данните включват месечния доклад за търсенето и предлагането на Министерството на земеделието на САЩ (USDA), месечните прогнози за производството на царевица и соя на CONAB в Бразилия и отчета за запасите от зърно на Канадската статистика.

„Фокусът ще бъде върху прогнозите за производството на соя в Бразилия и Аржентина“, каза търговец в Сингапур.

„Реколтата от соя в Бразилия пострада и производството вероятно ще намалее в сравнение с това, което беше изчислено по-рано, но очакваме огромен добив в Аржентина. Като цяло пазарът ще бъде добре снабден.“

Бразилските фермери са засели 27% от площта, която се очаква да бъде заета с царевица втора култура в централно-южния район. Това най-бързото темпо от 2013 г. насам, съобщи консултантската компания за агробизнес AgRural в понеделник.

Експортните цени на руската пшеница продължиха да намаляват миналата седмица, все още под натиск от свръхпредлагането, докато доставките се покачиха до четиримесечен връх след по-добро време на пристанищата, коментират анализатори.

Цената на руската пшеница с 12,5% протеин, планирана за безплатна доставка (FOB) през март, е 228 долара за тон, което е спад със 7 долара на тон спрямо предходната седмица, съобщиха от консултантската компания за земеделие IKAR.

Пшеницата и соята на борсата в Чикаго се повишиха във вторник, коригирайки позициите преди ключовите доклади, въпреки че се търгуваха близо до нивото от предишната сесия, което беше най-ниското от над три години, на фона на очакванията за големи световни доставки.

Министерството на земеделието на САЩ съобщи в понеделник, че седмичните проверки на износа показват, че експортираната соя в САЩ през последната седмица е 1 426 472 тона, далеч над търговските очаквания – но под обема по същото време миналата година.

Напиши коментар

Всички коментари минават през одобрение, преди да бъдат публикувани