Търговците се завръщат на пазара

Търговците се завръщат на пазара
Водещият южнокорейски производител на храни за животни Nonghyup Feed Inc. (NOFI) закупи близо 135 000 тона царевица с две доставки в международен търг от вторник, съобщиха европейски търговци.

Едната закупена пратка от 67 000 тона се очаква да бъде доставена от Южна Америка и беше закупена на приблизителна крайна цена от 251,49 долара за тон (c&f), плюс допълнителна такса от 1,75 долара на тон за разтоварване. Смята се, че продавачът е търговската къща CJ International.

Другата закупена пратка от 68 000 тона се очаква да бъде с произход от Съединените щати или Южна Африка и беше закупена на приблизителна крайна цена от 249,49 долара за тон (c&f) плюс допълнителна такса от 1,75 долара за тон за разтоварване в пристанището. Смята се, че продавачът е Cofco.

Обемът, който трябва да бъде доставен, може да варира в зависимост от произхода, като 68 000 тона ще бъдат доставени от Южна Америка, 55 000 тона от Съединените щати или 52 000 тона от Южна Африка.

Ако се доставя от тихоокеанското северозападно крайбрежие на САЩ, доставката е за 6 април и 25 април, ако е от Персийския залив на САЩ между 17 март и 5 април, от Южна Америка между 12 март и 31 март или от Южна Африка между 22 март и 10 април.

Интересът към покупките в Азия беше предизвикан, след като фючърсите на царевицата в САЩ паднаха до най-ниското си ниво за повече от три години в понеделник, тъй като ниските цени на суровия петрол и благоприятните валежи в Бразилия отслабиха пазарите, казаха търговци.

На други места по света, Държавната агенция по зърното на Алжир OAIC обяви международен търг за закупуване на номинални 50 000 тона твърда пшеница, съобщиха европейски търговци в понеделник.

Крайният срок за подаване на ценовите оферти в търга е сряда, 10 януари, като офертите трябва да останат валидни до четвъртък, 11 януари, казаха те. Пратката се търси в четири периода: 1-15 февруари, 16-29 февруари, 1-15 март и 16-31 март.

Този търг трябва да се проследи внимателно, тъй като Алжир често купува повече от първоначално търсените количества.

В началото на годината и Япония излезе на пазара. Министерството на земеделието, горите и рибарството на Япония (MAFF) обяви, че смята да купи общо 89 260 тона хлебна пшеница от Съединените щати и Канада в редовен търг, който също приключва в четвъртък.

Напиши коментар

Всички коментари минават през одобрение, преди да бъдат публикувани