Bunge се мести в Швейцария

Bunge се мести в Швейцария

Холдинговата компания на Bunge Ltd. вече е швейцарска корпорация - Bunge Global SA, със седалище в Женева, Швейцария, след като приключи предварително обявеното си преместване от Бермудските острови.

С оперативния си щаб, който остава в Сейнт Луис, Мисури, САЩ, Bunge продължава да бъде листван ексклузивно на Нюйоркската фондова борса под символа „BG“ и Bunge Global SA ще продължи стандартния ход на Bunge в глобалния бизнес.

Bunge има около 23 000 служители, работещи в приблизително 300 точки, в повече от 40 страни. Компанията е световен лидер в преработката на маслодайни семена и водещ производител и доставчик на специални масла и мазнини на растителна основа.

Bunge е в процес на завършване на своето придобиване за 18 милиарда долара на Viterra Ltd., друга топ компания в агробизнеса, обявено през юни. Viterra е подкрепена от базираната в Швейцария глобална компания Glencore.

На 5 октомври акционерите на Bunge гласуваха за придобиването на Viterra от компанията, одобрявайки издаването на 65 611 831 обикновени акции с номинална стойност от 1 цент на акция.

Очаква се сливането с Viterra да приключи в средата на 2024 г., при условие че са изпълнени обичайните условия, включително регулаторни одобрения.

Бордът на директорите на Bunge на 31 октомври също обяви паричен дивидент от 0,6625 долара на обикновена акция. Дивидентът ще бъде предоставен от капиталовите резерви на компанията и ще бъде изплатен на 1 март 2024 г. на регистрираните акционери.

В отчета за печалбите на Bunge за третото тримесечие нетният доход на компанията се е увеличил до 1,63 милиарда долара за деветте месеца, приключили на 30 септември, с 28% повече от 1,27 милиарда долара за същия период преди година.

Напиши коментар

Всички коментари минават през одобрение, преди да бъдат публикувани