Малко известни факти за селското стопанство

Малко известни факти за селското стопанство

Селскостопанският сектор е един от най-големите отрасли в света. Очаква се общото население на света да достигне 9,9 милиарда до 2050 г. Това бързо нарастване на населението повишава очакванията към селското стопанство, за да може то да задоволи повишеното търсене.

Селскостопанската индустрия е пълна с невероятни факти. Днес ще ви запознаем с част от тях.

Малко хора са наясно с факта, че селското стопанство е най-големият работодател в света. Селскостопанската индустрия е пълна с възможности за работа, вариращи от работа на бюро до работа на полето - за всеки има по нещо. Един от най-интересните факти за селскостопанската индустрия е, че тя е най-големият работодател в света, като наема близо 40 процента от световното население.

Друг любопитен момент е, че почти всичко което ядем и обличаме е продукт на селското стопанство. Огледайте се около себе си и ще откриете, че почти всичко, което ядете или носите, идва от културите и добитъка, отглеждани във ферми - следователно са продукт на непрекъснато разрастващата се селскостопанска индустрия. Списъкът с продукти е твърде дълъг за изброяване, вариращ от памук и вълна до всякакви плодове и зеленчуци.

Ново проучване установи, че фермерите трябва да увеличат производството на храни със 70%, за да се погрижат за нарастващото население до 2035 г.

Населението на света се увеличава ежедневно, както и търсенето на селскостопански продукти. Общото производство на храни трябва да се увеличи със 70 процента, не само за да отговори на нуждите на това по-богато и по-урбанизирано население, но и за да се избегнат недостигът на храна и рисковете от глобален глад. Нарастващите социални, политически и икономически фактори създават проблеми с глада, които могат да бъдат решени само чрез увеличаване на селскостопанските дейности.

Широкото мнение, че земеделието е запазена марка за мъжката половина от човечеството беше опровергано от статистиката. По последни данни 43% от глобалното земеделие се състои от жени. Жените представляват значителен процент (около 43%) от световния селскостопански сектор. В развиващите се страни жените са отговорни за 60% до 80% от производството на храна.

Органичното земеделие носи десет пъти по-голяма печалба от конвенционалното земеделие. Целта на органичното земеделие е да подобри и запази здравето на почвата чрез използване на устойчиви методи на земеделие. То е много трудоемко и изисква 2,5 пъти повече труд от конвенционалното земеделие. Въпреки разходите за труд обаче, той носи десет пъти повече печалби. Вложените разходи на органичните ферми са ниски, което води до огромни икономии на разходи за фермерите.

Приблизително 56 процента от общото производство на храни идва от семейни ферми. Малките семейства управляват над 57 милиона ферми по света. Тези семейни фирми варират от малки стопанства до големи ферми, където се използват революционизирани земеделски практики.

Фермерите са много по-високотехнологични, отколкото хората обикновено си представят. Вече не е така, както ни учеха в историческите книги, където всички задачи включват ръчен труд. С течение на годините земеделските практики се развиха, агротехнологиите станаха неизменна част от полето и фермерите инвестираха във високотехнологични машини, за да улеснят живота си и да увеличат своето производство.

Напиши коментар

Всички коментари минават през одобрение, преди да бъдат публикувани