Световната търговия се раздвижи

Световната търговия се раздвижи

Министерството на земеделието, горите и рибарството на Япония (MAFF) обяви, че иска да закупи общо 88 710 тона хлебна пшеница от Съединените щати и Канада в редовен търг, който ще приключи днес (четвъртък).

Япония, шестият по големина вносител на пшеница в света, държи здраво вноса на втория си най-важен продукт след ориза, купувайки по-голямата част от зърното чрез търгове, обикновено публикувани три пъти месечно.

Държавният купувач на зърно в Бангладеш също обяви международен търг за закупуване на 50 000 тона хлебна пшеница, съобщиха европейски търговци. Крайният срок за подаване на ценовите оферти е 1 февруари, добавиха те.

Ценовите оферти в търга се търсят при условия CIF, а доставката следва да се  изпълни до 40 дни от датата на подписване на договора. Пшеницата може да бъде доставена от всяка точка на света с изключение на Израел и се търси за доставка до две пристанища, Chattogram и Mongla.

Припомняме, че държавният купувач на зърно от Бангладеш вече закупи около 100 000 тона хлебна пшеница в два международни търга, които приключиха през декември.

Алжирската държавна агенция ONAB се завърна на сцената и обяви международни търгове за закупуване на около 160 000 тона царевица за фураж и 30 000 тона фуражен ечемик, съобщиха европейски търговци.

Държавният купувач на зърно в Йордания е издал международен търг за закупуване на до 120 000 тона хлебна пшеница, която може да бъде доставена от незадължителен произход, съобщиха европейски търговци. Крайният срок за подаване на ценовите оферти в търга е 24 януари.

Напиши коментар

Всички коментари минават през одобрение, преди да бъдат публикувани