ADM гради нов имидж

ADM гради нов имидж
ADM обяви плановете и напредъка си в Северна Америка и други континенти в своя встъпителен годишен доклад за регенеративното земеделие, публикуван на 29 ноември.

„Увеличаваме усилията си за подобряване на устойчивостта и намаляване на въглеродния отпечатък по цялата верига на компанията. Това е възможно, благодарение на подкрепа за глобалното разширяване на практиките за регенеративно земеделие,“ каза Грег Морис, старши вицепрезидент и президент, Ag Services & Oilseeds в ADM.

„Нашата дейност обхваща стотици хиляди фермери и се простира на шест континента, включваща храни, фуражи, горива, индустриални и потребителски продукти.“

ADM определя регенеративното земеделие като практики, базирани на способи за управление на земята, които са адаптирани както към местните климатични и почвени условия, така и към конкретната култура.

Целта е до 2025 г. 4 милиона акра да бъдат включени в програмата за регенеративно земеделие на компанията. Към началото на ноември цифрата достигна почти 2 милиона хектара, което кара служителите да вярват в успешното достигане на целта.

В Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) ADM работи с производители на пшеница, рапица и соя в Полша и Сърбия, както и с производители на пшеница, ечемик и рапица в Обединеното кралство.

В Южна Америка, ADM стартира двугодишна пилотна програма от 20 000 хектара, включваща производители на соя в различни части на Бразилия. В Аржентина, стартиралите програми са насочени към производителите на фъстъци.

В Индия, компанията работи с над 25 500 производители на соя, покриващи почти 90 000 акра. Усилията са насочени към човешките права и политики за отговорен труд, забрана за използване на генетично модифицирани организми и управление на водите.

„Нашето изследване показа, че почти две трети от потребителите биха били по-заинтересовани да купуват от компании, участващи в партньорства за регенеративно земеделие, а почти три четвърти казват, че е по-вероятно да се доверят на компании и марки, които прилагат подобни програми в земеделието“, завърши Морис.

Напиши коментар

Всички коментари минават през одобрение, преди да бъдат публикувани