Китай увеличава своя капацитет за съхранение на зърно

Китай увеличава своя капацитет за съхранение на зърно

Автономната област Синцзян-Уйгур в Северозападен Китай планира да увеличи капацитета си за съхранение на зърно тази година, като е планирано да бъдат построени нови съоръжения с общ капацитет за съхранение от 500 000 тона.

Производството на зърно в Синцзян достигна рекордните 20 милиона тона през 2023 г., което е увеличение от над 3 милиона тона спрямо 2022 г.

Регионалното бюро за хранителни и стратегически резерви каза, че се очаква да бъдат създадени най-малко 50 зърнохранилища с висок стандарт, оборудвани с модерни технологии, методи за управление и функции, както и партида от модерни демонстрационни зърнохранилища. Ще се подобри и логистичната система за съхранение на зърно и технологиите за съхранение на зърно.

Междувременно регионът допълнително ще подобри инспекцията и мониторинга на качеството на зърното и ще засили мерките за спешна подкрепа за доставките на зърно.

Мъ Хъюан, заместник-директор на бюрото, каза, че Синцзян е изградил съоръжения за съхранение на зърно с общ капацитет от 14 милиона тона. Сред него, 74 процента от тези съоръжения са възприели екологични технологии за съхранение на зърно, като съхранение при ниска температура и нехимически контрол на вредителите.

Напиши коментар

Всички коментари минават през одобрение, преди да бъдат публикувани